Om naprapati

Om naprapatiNaprapati

Ved å benytte manuelle metoder behandler naprapaten muskler og ledd for å oppnå bedre funksjon og bevegelighet for hele kroppen.

Denne helhetstenkningen, hvor ortopedisk manuell medisin kombineres med en spesifikk kunnskap om kroppens oppbygging via muskler, skjelett, ledd og nervesystem ligger til grunn for naprapatien.


Historie

Naprapatiens grunnlegger het Oakley Smith, født i Iowa 1880.  Han var opprinnelig kiropraktor, men ville videreutvikle sine kunnskaper på egenhånd og kalte den nye behandlingsformen «Naprapathy».

Ordet Naprapati betyr å korrigere årsak til lidelse.  Ordet er satt sammen av det tsjekkiske ordet «napravit», som betyr å korrigere, og det greske ordet «Pathos» som betyr lidelse.

Naprapatien ble brakt til Sverige av Bjørn Jonsson i 1968, som hadde studert under Oakley Smith ved Chicago National College of Naprapathy.  Naprapathøgskolan ble grunnlagt i 1970, og har siden starten  uteksaminert ca. 1500 naprapater.  I 1994 fikk naprapater autorisasjon som helsepersonell i Sverige (og Finland), I Sverige alene utføres det årlig omkring 1,5 millioner naprapatbehandlinger!